Mașină condusă de șofer beat, tamponată de un bărbat care nu i-a acordat prioritate, la Bănești. Polițiștii au deschis dosar penal

Miercuri, 14 aprilie, la ora 20.45, lucrătorii Secției de Poliție Rurală Ipotești au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că pe DJ 290, pe raza satului Bănești, a avut loc un accident de circulație soldat doar cu pagube materiale, iar unul din conducătorii auto este posibil să se afle sub influența băuturilor alcoolice.

În afara părții carosabile a drumul județean 290, la Bănești, pe sensul de deplasare dinspre Stamate către Fântânele, a fost identificat un autoturism Mercedes Benz care prezenta avarii în partea dreapta față ca urmare a coliziunii cu un autoturism Renault aflat pe partea carosabilă, la o distanță de aproximativ 1,5 m de acesta, pe sensul de mers Stamate - Fântânele, care prezenta de asemenea, avarii în partea stânga față.

La fața locului au fost identificați Ionel N., de 37 ani, Claudiu C., de 20 de ani, și Ștefan H., de 66 de ani. Din discuțiile purtate cu cei trei, s-a stabilit faptul că Ștefan H., conducând autoturismul marca Renault nu a acordat prioritate de trecere la plecarea de pe loc autoturismului Mercedes Benz care circula regulamentar pe DJ 290.

Având în vedere că din declarațiile celor trei nu s-a putut stabili cu exactitate conducătorul autoturismului Mercedes-Benz în momentul producerii impactului, s-a procedat la testarea ambilor presupuși conducători auto cu aparatul etilotest.

În cazul lui Claudiu C., rezultatul testării a fost de 0.00 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în cazul lui Ionel N. a rezultat valoarea de 0.78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

S-a procedat la conducerea lui Ionel N. la Spitalul Judeţean Suceava unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

S-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, care va fi soluţionat procedural de către lucrătorii Postului de Poliţie Fântânele.
Mai nouă Mai veche