Şeful SIPI Suceava, colonelul Florin Timu, cercetat în dosarul „fabricii” de permise de la Suceava, a fost pus în libertate de judecătorii Curții Supreme

Colonelul Florin Constantin Timu, şeful Serviciului de Protecţie Internă Suceava, a fost eliberat vineri din arest. Decizia aparţine magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Inculpatul cercetat de DNA a plecat acasă fără restricţii.

Magistraţii Înaltei Curţi de Justiţie şi Casaţie au admis contestaţia depusă de colonelul Constantin Timu cu privire la decizia arestului preventiv. Aşa că şeful Serviciului de Protecţie Internă Suceava, a fost eliberat vineri din arest. El a plecat acasă, fără restricţii.

Colonelul Constantin Florin Timu era în custodia sistemului judiciar de aproape o lună, după ce a fost dus la audieri, la sediul DNA Bucureşti, miercuri, 3 martie.

În dimineaţa zilei de joi, 4 martie, DNA a transmis un comunicat de presă în care a arătat că Timu a fost reţinut pentru 24 de ore, având calitatea de inculpat într-un dosar de luare de mită în formă continuată şi divulgare de informaţii care nu sunt destinare publicităţii.

În acelaşi dosar este anchetat şi Radu Obreja, fostul şef al Serviciului de Permise Suceava, pentru dare de mită. Ulterior, Timu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Anchetatorii susţin că Radu Obreja i-ar fi dat de cinci ori mită lui Constantin Timu.

Radu Obreja se află în arest preventiv din luna noiembrie a anului trecut, fiind anchetat în dosarul DNA care vizează activitatea infracţională a reţelei care s-a specializat în fraudarea examenelor pentru obţinerea permiselor de conducere la Suceava.

În ordonanţele procurorilor emisă joi, 4 martie, se arată că Timu ar fi încasat de la Obreja sume cuprinse între 2.000 şi 90.000 de euro ca să protejeze reţeaua infracţională.

„În scopul asigurării protecţiei juridice a activităţii infracţionale de corupţie desfăşurată la nivelul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.Î.V) Suceava, în perioada 2017 -2020, inculpatul Timu Florin Constantin, în calitate de şef al Serviciul Judeţean de Protecţie Internă Suceava, ar fi pretins şi, ulterior, ar fi primit de la inculpatul Obreja Radu-Ionuţ, în mod direct sau prin intermediar, diverse sume de bani (cuprinse între 2.000 şi 90.000 euro) şi un autoturism în valoare de aproximativ 9.000 euro, pentru a nu-şi îndeplini îndatoririle de serviciu legate de informarea organelor de urmărire penală”, se arată în comunicatul de presă transmis de DNA.

Anchetatorii au arătat că în aceeaşi perioadă, inculpatul Timu i-ar fi divulgat lui Obreja informaţii nedestinate publicităţii pe care le deţinea în virtutea funcţiei, astfel încât Obreja sau complicii săi să poată evita o eventuală răspundere penală.

Vă amintim că procurorii DNA susţine că în perioada 2018 - 2021 la Suceava ar fi activat o reţea specializată în fraudarea examenelor pentru permise, din care făceau parte angajaţi ai Serviciului de Permise şi Înmatriculări, examinatori auto, proprietari ai şcolilor de şoferi şi instructori auto. În total 14 persoane.

Reţeaua ar fi fost condusă de Radu Obreja care s-ar fi îmbogăţit de pe urma activităţilor ilegale. Averea era ascunsă pe numele prietenilor. Colonelul Timu nu este singurul acuzat că ar fi protejat reţeaua. Pentru acelaşi tip de activitate este anchetat şi ofiţerul DGA Mihail Martin.

Suceava ocupă primul loc pe ţară la numărul de persoane decedate în accidente de circulaţie.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.