Tânără din Șcheia, băută și fără permis, noaptea, la volanul unei mașini

La 2 aprilie 2021, la ora 23.50, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală 9 Șcheia au fost sesizați direct de către lucrătorii din cadrul IPJ Suceava - Serviciul de Acțiuni Speciale cu privire la faptul că pe o stradă din sat/comuna Șcheia, au oprit regulamentar un autoturism al cărei conducător auto nu posedă permis.

La faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul SPR 9 Șcheia, ocazie cu care s-au constatat că pe strada Zămcii din localitatea Șcheia echipajul SAS se afla în apropierea autoturismului marca Volkswagen și care au relatat faptul că în timp ce patrulau pe raza comunei Șcheia au observat respectivul autoturism circulând haotic și la o oră târzie, motiv pentru care au procedat la oprirea autoturismului susmenționat, procedând la legitimarea persoanei care era la volanul autoturismului.

În continuarea verificărilor s-a stabilit faptul că autoturismul a fost condus de către Zenaida M., de 32 de ani, din Șcheia, care nu deține permis de conducere pentru nici o categorie. S-a procedat la verificarea în baza de date, stabilindu-se că femeia nu este posesoare de permis. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0.19 ml. alcool pur în aerul expirat.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere fără permis”.

Ulterior, în timpul efectuării cercetărilor, la sediul Secției de Poliție Rurală Șcheia a venit Vandana R., cumnata femeii aflată la volan, care nu a putut justifica prezența la sediul secției.

Ambele persoane au fost sancționate contravențional de către lucrătorii IJJ Suceava cu privire la nerespectarea prevederilor Legii 55/2020.
Mai nouă Mai veche