Transport ilegal de cherestea depistat de polițiști la Râșca

Luni, 12 aprilie 2021, la ora 12.15, echipajul din cadrul Postului de Poliție Râșca a acționat în vederea valorificării unei informații din care rezulta că un autocamion se deplasează din direcția Slătioara către Fălticeni transportând cherestea fără a figura în SUMAL cu aviz de însoțire privind transportul de materiale lemnoase.

S-a procedat la verificarea în aplicația sumal.control dacă transportul identificat figurează în evidențele electronice cu cod-aviz specific transporturilor de materiale lemnoase conform HG 497/2020, rezultatul interogării fiind negativ, astfel transportul identificat neavând corespondent în aplicația informatică acesta fiind ilegal.

S-a stabilit că autocamionul aparține SC Mina SRL, cu sediul în comuna Forăști, satul Roșiori, fiind condus de Mihai O., care după înmânarea documentelor personale precum și cele ale autovehiculului a fost întrebat dacă deține asupra sa vreun document care să justifice legalitatea transportului. Acesta a precizat cu nu deține nici un document, arătând că nu a știut că pentru transport este nevoie de aviz de însoțire.

S-a solicitat sprijinul Ocolului Silvic Râșca, care a delegat un lucrător în vederea inventarierii cherestelei din autoutilitară. În urma inventarierii s-a stabilit că în autoutilitară se află cantitatea de 5,4 metri cubi de cherestea rășinoase diferite dimensiuni.

În temeiul art. 19 alin. 1 din Legea 171/2010 s-au dispus sancționarea contravențională cu sancțiunea principală a amenzii în sumă de 1.000 lei a conducătorului auto și, complementar, confiscarea fizică a cantități de 5,4 mc cherestea rășinoase, având o valoare de 3.456 lei, ce a fost predată în custodia Ocolului Silvic Râșca.
Mai nouă Mai veche