Urmărire pe străzile din Rădăuți după un tânăr beat aflat la volanul unei mașini

La 28 aprilie 2021, în jurul orei 00.40, patrula de siguranță publică din cadrul Poliției municipiului Rădăuți, aflată în serviciul de patrulare pe raza municipiului, a observat cum din parcarea stației peco Lukoil s-a pus în mișcare un autoturism Alfa Romeo care prezenta avarii în partea din față.

Pentru verificarea avariilor existente și a documentelor eliberate în acest sens, s-a procedat la oprirea autovehiculului în cauză folosind semnalele luminoase și acustice ale autospecialei de poliție, conducătorul autoturismului continuându-și deplasarea pe str. Pictor Grigorescu pe direcția str. 1 Mai spre str. Putnei. Acesta a încercat să oprească autoturismul pe partea dreaptă, pe str. Pictor Grigorescu, unde a intrat în coliziune cu un stâlp de susținere al rețelei electrice.

Șoferul autoturismului a coborât din autoturism și a început să alerge pentru a părăsi zona. S-a procedat la urmărirea pedestră a acestuia pe o distanță aproximativă de 300-400 metri, unde a fost reținut pe str. Hanului, imobilizat și încătușat, asupra sa fiind găsite un telefon mobil și o cheie de autoturism inscripționată cu logo-ul „Alfa Romeo”.

În autoturism se mai afla o persoană de sex masculin, pasager în partea față dreapta, care a fugit fără a fi identificat.

Conducătorul autoturismului marca Alfa Romeo a fost condus la sediul Poliției municipiului Rădăuți. Este vorba despre Aristotel F., de 29 de ani, din comuna Horodnic de Sus. Întrucât emana halenă alcoolică, s-a încercat testarea acestuia cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat. Conform verificărilor din bazele de date specifice, tânărul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere.

Acesta a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți unde, în prezența medicului de gardă, a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tânărul a fost sancționat conform Legea 55/2020 cu suma de 500 lei, întrucât nu deținea declarație care să explice prezența s-a pe drumul public după ora 22.00.

Prin ordonanța organelor de cercetare penală ale poliției judiciare s-a dispus reținerea suspectului pentru o perioadă de 24 ore.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „conducere fără permis” și „refuzul de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei”.
Mai nouă Mai veche