VIDEO Activist de mediu atacat de Mafia Lemnului! Comisarul șef Andreica, în loc să restabilească ordinea publică și să-i disperseze pe agresori, i-a cerut activistului să oprească filmarea

Activistul de mediu Sorin Tofan a fost atacat de un grup de peste o sută de persoane, joi seară, în localitatea Sadova, după ce a sesizat autoritățile despre suspiciuni cu privire la legalitatea a două transporturi de lemn.

Sesizarea a fost făcută miercuri, iar cele două camioane au fost conduse la un atelier din comuna Sadova al Direcției Silvice pentru cântărire și cubaj. După ce în precedentele zile în urma unor sesizări similare a avut supriza să constate că agenților economici le-a fost permis să plece fără să fie cubat materialul lemnos, Sorin Tofan s-a prezentat joi la Sadova pentru a asista la activitatea de cubare a buștenilor din cele două camioane.

Angajații Direcției Silvice i-au interzis să participe la cubarea buștenilor, iar Sorin Tofan a transmis live pe Facebook din stradă. În timp ce se afla acolo, peste o sută de persoane din localitate, chemate de unul dintre reprezentanții firmei care transporta buștenii, l-au înconjurat pe Sorin Tofan, l-au lovit, l-au amenințat și l-au înjurat.

Polițiștii care au ajuns la locul incidentului, în frunte cu șeful Poliției Câmpulung Moldovenesc, Răzvan Andreica, nu au luat nicio măsură pentru a restabili ordinea publică. În loc să disperseze grupul de agresori, comisarul șef Răzvan Andreica i-a interzis lui Sorin Tofan să filmeze astfel încât acesta să nu poată avea dovada agresiunilor și abuzurilor îndreptate împotriva lui.

Deși existau suspiciuni cu privire la diferențe între aviz și cantitatea reală din camioane, polițiștii nu i-au permis să asiste la cubarea buștenilor și l-au condus pe Sorin Tofan în afara localității.

Mai nouă Mai veche