Buletin de presă, 17 mai 2021 - IPJ Suceava

Dosare penale la regimul rutier

În 16.05.2021, ora 01.30, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei oraşului Gura Humorului a oprit pentru control pe strada Mănăstirea Humorului din localitate, autoturismul condus de un localnic de 23 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 16.05.2021, ora 14.00, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin „SNUAU 112” despre faptul că, pe raza comunei Cârlibaba a avut loc un eveniment rutier.
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe raza comunei Cârlibaba, un localnic de 52 de ani a intrat în coliziune cu un alt vehicul parcat regulamentar pe marginea drumului.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche