Buletin de presă, 2 mai 2021 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 01.05.2021, ora 0922, un bărbat de 51 de ani, din orașul Darabani, județul Botoșani, a condus autoturismul pe DN 17, din direcţia Vatra Dornei către Bistrița, iar când a ajuns într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a pătruns pe sensul opus de circulație și a intrat în coliziune cu autoturismul condus de un bărbat de 54 ani, din comuna Ariniș, județul Maramureș.
În urma accidentului a rezultat rănirea conducătorului auto de 51 de ani și a doi pasageri din mașina acestuia dar și a conducătorului auto de 54 de ani și a unei pasagere.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în ambele cazuri, după care li s-au recoltat probe biologice de sânge.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru infracțiunea de „vătămare corporală din culpă ”.


La 01.05.2021, ora 14.50, un bărbat de 30 ani, din com. Vicovu de Jos a condus autoturismul pe raza com. Bilca pe DJ 178C, pe direcția Bilca- or.Vicovu de Sus, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a pătruns pe sensul opus de mers părăsind partea carosabilă, după care a lovit un autoturism aflat în staționare pe acostament și s-a răsturnat în curtea unui imobil.
În autoturismul condus de bărbatul de 30 de ani se afla ca pasager pe locul din stânga față un bărbat de 32 ani, din or. Vicovu de Sus, care a suferit leziuni corporale ușoare.
Imediat după producerea evenimentului, șoferul de 30 de ani a părăsit locul accidentului fără încuviințarea organelor de poliție, fiind identificat ulterior.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de: „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, „vătămare corporală din culpă” și „părăsirea locului accidentului”.


La 01.05.2021, în jurul orelor 15.57, un tânăr de 20 ani, din com. Marginea, conducea autoturismul pe DJ 178 F, în afara localității Măneuți, com. Frătăuții Vechi. Ajungând la intersecția cu DJ 178 C, a intrat în coliziune cu autoturismul condus de un bărbat de 65 ani, din com. Frătăuții Vechi, care se deplasa din direcția Frătăuții Vechi spre mun. Rădăuți.
În urma impactului, șoferul de 20 de ani a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă spre stânga ieșind pe acostament, apoi răsturnându-se în afara parții carosabile.
Din accident a rezultat vătămarea corporală ușoară a șoferului de 20 de ani precum și a unei pasagere de 61 ani, din com. Frătăuții Vechi.
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ în ambele cazuri, după care au fost conduși la Spitalul Municipal Rădăuți pentru recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru infracțiunea de „vătămare corporală din culpă ”.


Dosar penal la regimul rutier

La 01.05.2021, în jurul orelor 17:25, un echipaj de ordine publică din cadrul Poliției mun. Rădăuți, efectuând activități de verificare a traficului rutier pe strada Piața Unirii, a observat un autoturism care a forțat trecerea la semaforul electric aflat în funcțiune pe strada Piața Unirii, motiv pentru care s-a procedat la oprirea acestuia pe strada Ștefan cel Mare.
La volanul autoturismului a fost identificat un tânăr de 29 ani, localnic, căruia i s-a solicitat să prezinte pentru control cartea de identitate, permisul de conducere și actele autoturismului, respectiv certificatul de înmatriculare și asigurarea obligatorie, acesta declarând că nu are niciun document asupra sa.
S-a procedat la interogarea bazei de date în care s-a constatat că permisul de conducere emis pe numele șoferului apare cu mențiunea suspendat.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul cu permisul de conducere suspendat”.


Nu consumați alcool și vă urcați la volan!

La 01.05.2021, în jurul orelor 08.53, echipajul de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava - Biroul Rutier, în timp ce efectua serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier cu autospeciala din dotare pe str. Traian Vuia din mun. Suceava, a observat un autovehicul condus de o persoană de sex masculin, care circula din direcția str. Calea Unirii din mun. Suceava circulând haotic și efectuând o manevră de schimbare a direcției de mers fără să se asigure corespunzător.
Autovehiculul a fost oprit folosind semnalele acustice și luminoase ale autospecialei de poliție, pe str. Traian Vuia, iar la volanul său a fost identificat un bărbat de 59 ani, din mun. Suceava. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Județean Suceava, unde i s-au prelevat două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.


La 01.05.2021 ora 20.30, patrula din cadrul Compartimentului Siguranţă Publică şi Patrulare, al Poliției mun. Fălticeni, în timp ce efectua serviciul de patrulare pe raza municipiului l-a identificat pe un bărbat de 42 ani, localnic, care a condus autoturismul pe str. Victoriei.
Întrucât acesta prezenta halenă alcoolică a fost condus la sediul Poliției Mun. Fălticeni, în vederea testării cu aparatul etilotest, ocazie cu care acesta a refuzat testarea, ulterior fiind condus la Spitalul Mun. Fălticeni, în vederea recoltării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, șoferul refuzând și recoltarea de mostre biologice.
Conducătorul autoturismului a relatat verbal faptul că nu are asupra sa permisul de conducere și nici celelalte documente ale autoturismului, iar în urma verificării în baza de date a rezultat faptul că șoferul are permisul de conducere suspendat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de: „Conducerea unui autovehicul având permisul suspendat” și „Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
Mai nouă Mai veche