Buletin de presă, 3 aprilie 2021 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 02.05.2021, ora 12.01, Poliția orașului Broșteni a fost sesizată prin SNUAU 112 despre faptul că pe Drumul Național 17B în zona Barnar de pe raza orașului Broșteni, a avut loc un accident de circulație.
În urma cercetărilor, pe partea carosabilă a Drumului Național DN17B, în zona denumită Barnar, a fost identificat un autoturism proiectat pe marginea albiei râului Bistrița, pe sensul de mers Vatra Dornei-Broșteni, orientat cu fața spre orașul Broșteni, iar în ambulanța sosită la fața locului se afla conducătorea auto, respectiv o femeie de 54 ani, din sat Bod, județ Brașov, care nu prezenta leziuni vizibile.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătoarei auto care a fost transportat de echipajul ambulanței la Spitalul Municipal Vatra Dornei, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,00 mg/litru alcool pur în aerul expirat.
Din verificările efectuate, s-a stabilit că femeia conducea autovehiculul, aflându-se singură în habitaclul autoturismului, pe DN17 B din oraș Broșteni, iar în zona denumită Barnar din localitate, după o curba spre dreapta, a pătruns pe sensul opus de mers acroșând mai mulți parapeți din beton montați pe marginea părții carosabile fiind ulterior proiectată pe marginea albiei râului Bistrița.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „vătămare corporală din culpă”.


La 02.05.2021, ora 18.35, o tânără de 19 ani, din mun. Suceava, în timp ce conducea autoturismul pe D.J.209A, în localitatea Cornu Luncii, pe direcția Mălini către Horodniceni, la intersecția cu D.N.2E, a intrat în coliziune cu autoturismul condus de un bărbat de 40 ani, din oraș Petrila, jud. Hunedoara, din direcția Gura Humorului către Spătărești.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a șoferului de 40 de ani și a două pasagere de 64 ani și de 61 ani, din mun. Pașcani, jud. Iași.
Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat în ambele cazuri.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „vătămare corporală din culpă”.


Dosar penal la regimul rutier

La 02.05.2021, în jurul orei 20.40, polițiștii din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului, în timp ce patrulau pe raza comunei Pârteștii de Jos, au oprit pentru control pe DC 24 A Deleni, com. Pârteștii de Jos, autoturismul condus de un bărbat 36 ani, din com. Stroiești, care nu posedă permis de conducere.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducerea unui vehicul fără permis”.


La 02.05.2021, în jurul orei 21.15, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Burdujeni au primit o informație despre faptul că, pe strada 22 Decembrie, din direcția cartierului Burdujeni-sat către centrul Municipiului Suceava, se deplasează un autoturism al cărui conducător auto s-ar afla sub influența băuturilor alcoolice. S-a procedat la oprirea autoturismului în cauză pe strada 22 Decembrie din mun. Suceava.
La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat de 69 ani, din mun. Vatra Dornei. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică și a recunoscut că a consumat băuturi alcoolice, a fost condus la sediul Poliției Municipiului Suceava, Biroul Rutier Suceava, unde a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o valoare de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ca urmare a acestui fapt, șoferul a fost condus la UPU Suceava unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.


La 02.05.2021, ora 22.45, pe raza comunei Moara, sat Liteni, polițiștii din cadrul Secției 9 Șcheia au efectuat semnale luminoase de oprire a unui autoturism al carui șofer nu s-a conformat continuându-și deplasare spre str. Humorului cu direcția spre mun. Suceava. S-a procedat la urmărirea autoturismului în cauză, având în funcțiune semnalele luminoase, iar după aproximativ 2 Km, autoturismul a oprit, a stins luminile conducătorul fiind la volanul acestuia.
Conducătorul auto a fost identificat ca fiind un tânăr de 20 ani, din com. Moara. Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Șoferul a fost sancționat contravențional și conform Legii 55/2020.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducere sub influența alcoolului”.


La 02.05.2021, ora 23.00, în timp ce desfășurau activități specifice de patrulare pe DC 57, pe raza satului Mitocu Dragomirnei, comuna Mitocu Dragomirnei, ajungând la intersecția cu DJ 208U, pe partea stângă a DJ 208U, pe direcția de mers Dragomirna-Suceava, polițiștii din cadrul SPR 8 Adâncata au observat în șanț un autoturism care prezenta avarii în partea stângă, iar lângă autoturism se afla o persoană de sex bărbătesc.
Unul dintre cei doi bărbați a declarat că el este conducătorul auto al autoturismului și că în momentul producerii evenimentului rutier se afla singur în autoturism, iar cu această ocazie s-a stabilit că acesta este un bărbat de 34 ani, și este din sat Mitocu Dragomirnei, comuna Mitocu Dragomirnei.
Întrucât șoferul emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest la ora 23.03, rezultatul fiind de 0.62 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au prelevat două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducere sub influența alcoolului”.
Șoferul a fost sancționat contravențional conform L55/2020 întrucât în momentul identificării nu avea asupra sa declarație pe propria răspundere.
Mai nouă Mai veche