Buletin de presă, 24 mai 2021 - IPJ Suceava

Sancţiuni contravenţionale în valoare de 5.500 lei aplicate de poliţişti

În ziua de 23.05.2021, între orele 07:00-11:00, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Rădăuţi au organizat şi executat o acţiune pe raza localităţii, pe linia prevenirii şi combaterii răspândirii infecției cu SARS-COV 2 (COVID-19) și a altor fapte de natură penală și contravențională conexe, ocazie cu care au fost aplicate aplicate 6 sancţiuni contravenţionale în valoare de 5.500 lei.
În cadrul acţiunii poliţiştii au confisact bunuri în valoare de 420 lei.


Bărbat reţinut de poliţişti pentru „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului” şi „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”

La 23.05.2021, orele 14:05, Poliţia municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin S.N.U.A.U. 112 despre faptul că, pe strada Unirii din localitate a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, iar unul dintre conducătorii auto pare a fi sub influenţa băuturilor alcoolice.
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au identificat atât vehiculele implicate în evenimentul rutier cât şi conducătorii auto, un localnic de 51 de ani şi un bărbat de 27 de ani din comuna Dorna Arini.
Întrucât bărbatul de 51 de ani din municipiul Vatra Dornei emana halenă alcoolică, a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 51 de ani nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe” şi „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, iar în urma probatoriului administrat, conducătorul auto de 51 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind încarcerat în C.R.A.P. din cadrul I.P.J. Suceava.


Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La 23.05.2021, în jurul orei 10.05, în timp ce conducea autoturismul pe DC 37 în localitatea Dărmănești, un localnic de 59 de ani a efectuat manevra de mers înapoi, moment în care a acroşat uşor un localnic de 62 de ani.
Din accident a rezultat rănirea localnicului de 62 de ani, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Atât pietonul cât şi conducătorul auto au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul celui dintâi şi de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 59 de ani, după care, la spital li s-au prelevat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 23.05.2021, ora 15.40, în timp ce conducea autoturismul pe DN 18 în comuna Ciocănești, într-o curbă periculoasă la stânga, un bărbat de 66 de ani din judeţul Iași a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat.
Din accident a rezultat rănirea conducătorului auto, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 23.05.2021, orele 20:20, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2 - E 85 în comuna Grănicești, la intersecţia cu un drum local, un tânăr de 19 ani din judeţul Botoşani a intenționat să vireze stânga intrând în coliziune cu autoturismul condus regulamentar din sens opus de către un bărbat de 27 de ani din comuna Dumbrăveni.
Din accident a rezultat rănirea celor doi conducători auto, a unui bărbat de 27 de ani din comuna Dumbrăveni, pasager în autoturismul condus de bărbatul de 27 de ani din aceeaşi localitate şi a trei persoane din comuna Grăniceşti, pasageri în autoturismul condus de tânărul de 19 ani, care au fost tranportaţi cu ambulanţele la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii conducători auto au fost testați de poliţişti cu aparatul etilotest rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 23.05.2021, în jurul orelor 08.57, un bărbat de 46 de ani din municipiul Suceava a fost depistat şi înregistrat de aparatul radar din dotarea poliţiei în timp ce conducea autoutilitara pe DJ 209D, în localitatea Dărmănești cu viteza de 91 km/h, în localitate, motiv pentru care a fost sancţionat contravenţional.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcolică, a fost testa de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 23.05.2021, orele 20.50 o patrulă din cadrul Secţiei 13 Poliţie Rurală Bălcăuți a oprit pentru control pe un drum comunal neclasificat din comuna Grănicești, autoturismul condus de un localnic de 21 ani.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 21 de ani are permisul de conducere anulat din data de 04.02.2021.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.