Buletin de presă, 5 mai 2021 - IPJ Suceava

Sancţiuni în valoare de 58.910 lei aplicate de poliţişti

În scopul impunerii unui climat de siguranță rutieră în rândul participanților la trafic, Serviciul Rutier Suceava împreună cu formațiunile de profil din județ, au organizat în perioada 30.04-03.05.2021, seara și noaptea, acțiuni pe linia depistării conducătorilor auto ce conduc autovehicule publice sub influența băuturilor alcoolice, ocazie cu care au fost aplicate 89 sancţiuni contravenţionale în valoare de 58.910 lei.
În cadrul acţiunii poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 18 permise de conducere, au retras 4 certificate de înmatriculare şi au constatat 26 de infracţiuni.


Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La 04.05.2021, în jurul orelor 10.20, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2H, în afara localității Bădeuți, o tânără de 19 ani din comuna Voitinel a efectuat virajul la stânga spre strada Abatorului, intrând în coliziune cu autoturismul angajat în depăşirea sa, condus de o femeie de 27 de ani din municipiul Suceava.
Din accident a rezultat rănirea tinerei de 19 ani, care a fost transportată cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătoarele auto au fost testate de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 04.05.2020, în jurul orei 12.00, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 208B, în localitatea Hânțești, în dreptul unui imobil, un bărbat de 43 de ani a efectuat un viraj la stânga cu intenția de a pătrunde pe un drum secundar, intrând în coliziune cu motocicleta condusă din sens opus de un bărbat de 29 de ani din comuna Adâncata.
Din accident a rezultat rănirea bărbatului de 29 de ani, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date s-a stabilit faptul că, bărbatul de 29 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de ”vătămare corporală din culpă” și ” conducerea pe drumurile a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 04.05.2021, ora 00,40, o patrulă din cadrul Secției 15 Poliție Rurală Vatra Dornei a oprit pentru control pe DN 17, autoturismul condus de un bărbat din comuna Ciocăneşti.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Din cercetările efectuate poliţiştii au stabilit faptul că, unul din pasageri i-a încredinţat autoturismul bărbatului din comuna Ciocăneşti spre a-l conduce.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe” și „încredințarea unui vehicul spre a fi condus unei persoane care se află sub influența băuturilor alcoolice”, ce va fi soluţionat procedural.
Totodată persoanele în cauză au fost sancţionate contravenţional conform Legii 55/2020 pentru nerespectarea regulilor privind deplasarea pe timpul nopţii.


La 04.05.2021, orele 00:45, o patrulă din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Ipotești a oprit pentru control pe raza localităţii Slobozia, autoturismul condus de un localnic.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul din localitatea Slobozia nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche