Doi cetățeni libieni care au trecut ilegal granița cu Ucraina, prinși la Falcău de polițiștii de frontieră

Polițiștii de frontieră au depistat la frontieră, doi cetățeni libieni care au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România.

În seara zilei de 2 mai 2021, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, cu sprijinul colegilor din cadrul S.T.P.F. Suceava şi S.P.F. Vicovu de Sus, au declanșat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale, în zona de competență.

Astfel, în jurul orei 21.00, polițiștii de frontieră au depistat în zona de responsabilitate, pe raza localităţii de frontieră Falcău, judeţul Suceava, doi cetățeni străini care se deplasau, pe jos, dinspre teritoriul statului vecin, spre interiorul tării.

Deoarece cei doi cetăţeni străini nu îşi justificau prezenţa în zonă, aceştia au fost conduşi de poliţiştii de frontieră la sediul sectorului pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, colegii noștri au stabilit faptul că sunt cetățeni libieni, în vârstă de 19, respectiv 17 ani şi au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar în continuare urmează a fi luate măsurile legale ce se impun.
Mai nouă Mai veche