Fabrica Betty Ice Suceava și-a dublat producția după ce a fost cumpărată de Unilever

Compania Betty Ice, care administrează în România tot businessul de îngheţată al gigantului Unilever, a avut în 2019, ultimul an pentru care există date, afaceri de 251,6 mil. lei, plus 72%. Anglo-olandezii de la Unilever au pe segmentul de îngheţată şi producţie branduri româneşti precum Betty Blue şi Napoca, dar şi mărci internaţionale precum Carte D’Or, Magnum, Cornetto şi Ben & Jerry.

Fabrica Betty Ice de la Suceava, deţinută de grupul anglo-olandez Unilever, a produs anul trecut 17 milioane de litri de în­gheţată, din care circa 4 milioane de litri - adică aproape un sfert din total - au luat drumul exportului.

„Am crescut exportul, produsele realizate la Suceava ajung în Marea Britanie, Germania, Ungaria, Croaţia, Bosnia şi Herţegovina, Cehia, Slovacia şi ţările baltice“, spune Ionuţ Ilie, general manager al Ice Cream, Unilever South Central Europe, o regiune care cuprinde cinci ţări, respectiv România, Bulgaria, Serbia, Muntenegru şi Moldova.

Ionuţ Ilie, general manager al Ice Cream, Unilever South Central Europe
Unilever a preluat acum trei ani fabrica de la Suceava, ca de altfel tot businessul Betty Ice, de la antreprenorul Vasile Armenean, într-o tranzacţie estimată atunci la 80 mil. euro de surse din piaţă. Pentru gigantul care mai are în portofoliu şi produse de curăţenie, îngrijire personală sau alte alimente şi băuturi, acest deal a însemnat producţie locală pe segmentul de îngheţată, unde existau anterior doar importuri.

Citește mai departe la zf.ro
Mai nouă Mai veche