FOTO Contrabandiști de țigări suprinși în flagrant la Ulma

Polițiștii de frontieră au descoperit şi confiscat, la frontiera verde, 5.000 pachete cu ţigări, în valoare de 58.500 lei, marfă ce urma să fie comercializată pe piaţa neagră de desfacere din zonă.

Joi, 20 mai 2021, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, județul Suceava, au declanșat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 00.10, polițiștii de frontieră au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Ulma, mai multe persoane, care se deplasau dinspre frontiera de stat către interiorul țării, transportând în spate colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru interceptarea acestora, efectuând somaţiile legale prin voce, însă acestea nu s-au supus, au abandonat coletele și au fugit, întorcându-se pe teritoriul ucrainean.

În cel mai scurt timp, au fost anunțate şi autoritățile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și cercetare a zonei.

La fața locului au fost descoperite mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 5.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 58.500 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.