FOTO Sinucidere înfiorătoare la Capu Codrului. Un bărbat și-a explodat o petardă în gură după ce și-a dat foc la casă și după ce a încercat să se spânzure, dar i s-a rupt funia

Joi, 27 mai 2021, la ora 11.40, patrula de serviciu din cadrul secției de Poliție Rurală Gura Humorului a fost sesizată prin intermediul 112 cu privire la faptul că a izbucnit un incendiu la anexa unei case din satul Capu Codrului, comuna Păltinoasa.

La fața locului s-a deplasat și un echipaj din cadrul ISU Bucovina care a lichidat incendiul. Ulterior, a fost descoperit decedat într-una din încăperile imobilului Vasile Cezar P., de 60 de ani, proprietarul imobilului.

Întrucât persoana decedată prezenta leziuni deschise la nivelul feței, a fost solicitată echipa operativă din cadrul IPJ Suceava – Serviciile Investigații Criminale și Criminalistic.

În urma investigării tehnico-științifice a locului faptei, împreună cu specialiști din cadrul ISU Bucovina și a unui medic legist din cadrul Serviciului de Medicină legală Suceava, precum și a măsurilor investigative și de cercetare penală întreprinse, s-a stabilit că persoana decedată locuia singură în imobilul din satul Capu Codrului, comuna Păltinoasa, în aceeași curte cu fratele său, Gheorghe Sorin P. și cu concubina acestuia, Carmen Eugenia D.

De aproximativ doi ani de zile, victima a început să prezinte tulburări psihice grave, nediagnosticate medical, fiind întreținută efectiv de părinți și de frați. După decesul părinților, starea acestuia s-a agravat, susținând în repetate rânduri, față de restul familiei, că intenționează să se sinucidă și totodată să-și incendieze locuința. De asemenea, acesta consuma zilnic băuturi alcoolice, își depozita recipientele băuturilor în locuință, aceasta devenind un mediu insalubru.

Joi, în jurul orei 11:40, Carmen Eugenia D. a auzit două zgomote puternice dinspre casa persoanei decedate, observând totodată și primele semne ale unui incendiu din anexa locuinței acestuia, motiv pentru care a apelat 112.

Victima a fost găsită de pompieri pe patul din camera sa, prezentând leziuni incompatibile cu viața la nivelul feței, precum și urmele a două focare, în anexă și respectiv în camera în care a fost găsită. 

În urma examinării cadavrului s-a identificat în jurul gâtului o funie.

În urma interpretării locului faptei, în această fază a cercetărilor, a reieșit faptul că bărbatul a încercat să se sinucidă prin spânzurare în anexa locuinței sale, incendiind-o în același timp. Întrucât cel mai probabil grinda de care a încercat să se spânzure a cedat și din cauza incendiului provocat s-a refugiat în camera sa, provocându-și decesul cu ajutorul dispozitiv pirotehnic improvizat, asemănptor cu o petardă, provocând un alt focar de incendiu.

Cadavrul a fost depus la morga Spitalului Orășenesc Gura Humorului, urmând să-i fie efectuată autopsia medico-legală.

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „ucidere din culpă”, și „distrugerea din culpă”.
Mai nouă Mai veche