Tânăr reținut în arestul IPJ Suceava pentru contrabandă cu țigări

Joi, 27 mai 2021, în baza planului de acțiune aflat în derulare, lucrători din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat activități specifice pe linia combaterii contrabandei cu țigarete de proveniență extracomunitară dar și pentru verificarea modului în care este respectat cadrul legislativ incident.

Astfel, au fost constatate un număr de trei infracțiuni de contrabandă prevăzute de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal al României, cu modificările și completările ulterioare, fiind ridicată în vederea continuării cercetărilor cantitatea totală de 5.920 bucăți țigarete, în valoare de aproximativ 4.200 lei.

De asemenea, în cadrul dosarului penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore față de Silviu Liviu Semeniuc, fiind încarcerat în arestul IPJ Suceava în cursul zilei de miercuri, 26 mai. Ulterior, joi, a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar față de inculpat pentru o perioadă de 60 de zile.

Cercetările sunt continuate de către lucrătorii de poliție judiciară din cadrul IPJ Suceava, sub supravegherea procurorilor de caz din cadrul unităților de parchet competente.
Mai nouă Mai veche