Petreceri în aer liber și baruri care funcționau noaptea, găsite de polițiști în comuna Botoșana

Sâmbătă, 8 mai 2021, în intervalul orar 19:00-23:00, la nivelul Poliției Municipiului Suceava – Secția 5 Poliție Rurală Dărmănești s-a organizat o acțiune în vederea îmbunătățirii climatului de ordine și siguranță publică, creșterii autorității poliției, în scopul diminuării riscului rutier şi pentru asigurarea respectării normelor legale instituite în scopul prevenirii răspândirii noului tip de coronavirus Sars-Cov-2.

La acțiunea organizată au participat 6 lucrători de poliție din cadrul Poliției Municipiului Suceava - Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești, acţionând în zonele stabilite în echipe mixte cu autospeciale din dotare.

Efectivele participante au acționat pe raza de competență a Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești unde au fost înregistrate anterior evenimente de tulburare a ordinii și liniștii publice, fapte comise cu violență, acte de comerț ilicit, precum și nereguli la regimul rutier.

Situația rezultatelor obținute se prezintă după cum urmează:
  • societăți economice verificate = 22;
  • auto controlate = 48;
  • persoane legitimate = 86;
  • contravenții constatate și sancțiuni aplicate = 10 în valoare totală de 17.320 lei, din care: - la O.U.G. 195/2002 R = 4 în valoare totală de 2320 lei.
  • la Lg 55/2020 = 7 în valoare de 15.000 lei (2 - nerespectarea programului de funcționare în perioada stării de alertă, 3-lipsă declarație pe proprie răspundere, 2- lipsă mască de protecție)
  • filtre efectuate = 2;
  • certificate de înmatriculare reținute = 1 ( ITP expirat).

Exemple:

Sâmbătă, în jurul orei 22:20, pe raza comunei Botoșana s-a constatat faptul că la operatorul economic tip caffe-bar, SC Lăzăreanu SRL se desfășoară activități de comerț, respectiv comercializarea de băuturi alcoolice și non-alcoolice clienților, fără a fi respectate măsurile impuse în contextul SARS – COV 2, respectiv organizarea și desfășurarea activității cu nerespectarea programului de funcționare în perioada stării de alertă. Administratorul barului a fost sancționat contravențional cf. Legii nr. 55/2020 cu amendă în valoare de 10.000 lei.

În jurul orei 22:25, pe raza comunei Botoșana, s-a constatat faptul că la operatorul economic tip caffe-bar, SC Băieșu SRL nu se respectă măsura impusă în contextul SARS – COV 2, respectiv organizarea și desfășurarea activității cu nerespectarea programului de funcționare în perioada stării de alertă. Administratorul barului a fost sancționat contravențional cf. Legii nr. 55/2020 cu amendă în valoare de 5.000 lei.

În jurul orei 23:10, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că pe raza comunei Botoșana este în desfășurare un eveniment privat în spațiul deschis, la care participă mai multe persoane. La fața locului, într-un foișor aflat în zona denumită popular Albeni, comuna Botoșana, închiriat de câteva persoane se afla un grup de tineri care, o parte dintre aceștia la vederea autospecialelor de poliție au fugit. La fața locului au fost identificate 6 persoane care au fost sancționate contravențional cf. Legii nr. 55/2020.
Mai nouă Mai veche