Pieton lovit cu mașina de un tânăr care a fugit de la locul accidentului, pe strada Cetății din Gura Humorului. Șoferul care trebuia să stea în carantină la domiciliu a fost prins ulterior de polițiști

La 22 mai 2021, în jurul orei 20:10, un bărbat necunoscut în timp ce conducea autoturismul marca Seat pe strada Cetății din orașul Gura Humorului, având direcţia de deplasare către strada Bogdăneasca, a oprit autovehiculul și a efectuat manevra de mers cu spatele acroșând cu partea stânga spate pe Alexandru Florin P., de 18 ani, din orașul Gura Humorului, care se deplasa în calitate de pieton pe partea stângă a părții carosabile având aceeași direcție de deplasare cu autoturismul.

După impact şi-a continuat deplasarea și a plecat de la fața locului .

Din accident a rezultat vătămarea corporală ușoară a pietonului care a fost transportat la Spitalul orăşenesc Gura Humorului, unde, în urma acordării îngrijirilor medicale, i s-a stabilit diagnosticul „contuzie gleznă stânga”. Victima nu a rămas internată.

În urma investigaţiilor efectuate şi a informaţiilor operative obţinute de lucrătorii Compartimentului Rutier, în cursul serii de sâmbătă, în jurul orei 23.30, a fost identificat autorul accidentului rutier în persoana lui Samuil D., de 26 de ani, din orașul Gura Humorului, cât şi autovehiculul implicat, marca Seat Alhambra. Șoferul a recunoscut implicarea sa în accident.

Efectuându-se verificări s-a stabilit că Samuil D. în perioada 12-25 mai 2021 se află în carantină la domiciliu. Față de acesta s-a luat măsura sancționării contravenționale conform legii 55/2020.

Cercetările vor fi continuate de lucrătorii Compartimentului Rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului, cauza urmând a fi soluţionată procedural.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de ,,vătămare corporală din culpă” şi ,,părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie”.
Mai nouă Mai veche