Scandal uriaș făcut de doi frați din Horodnic de Sus după ce unul dintre ei a fost prins băut la volan

Duminică, 23 mai 2021, la ora 22.05, patrula de siguranță publică din cadrul Secției de Poliție Rurală Marginea, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a efectuat semnal regulamentar de oprire autoturismului Audi A4, care se deplasa pe DN 2E, pe raza comunei Horodnic de Sus.

Conducătorul auto nu s-a conformat semnalului regulamentar de oprire, a mărit viteza de deplasare iar după ce a mai parcurs circa 150 de metri a virat stânga din DN 2E și a parcat autoturismul pe marginea parții carosabile, respectiv pe podețul din fața unui imobil din comuna Horodnic de Sus.

Conducătorul auto, fiind singur în autoturism, a coborât de la volan și a încercat să fugă de la fața locului, fapt pentru care lucrătorii de poliție au procedat la imobilizarea acestuia.

În momentul în care i s-a solicitat conducătorului auto să prezinte documentele personale și cele ale autoturismului, acesta a devenit agresiv verbal spunând că el nu a condus autoturismul pe drumurile publice și întrucât acesta continua să se manifeste agresiv, încercând să se sustragă de la fața locului, lucrătorii de poliție au fost nevoiți să folosească forța și mijloacele din dotare, după care au procedat la încătușarea acestuia.

La fața locului s-a prezentat și Gheorghe C., fratele persoanei în cauză, care a început să provoace scandal și a încercat să împiedice organele de poliție să îndeplinească procedura de legitimare, imobilizare și încătușare a conducătorului auto, fiind însă îndepărtat de polițiști.

Ulterior, i s-a solicitat conducătorului auto să furnizeze datele de stare civilă în vederea stabilirii identității, însă acesta a refuzat acest lucru.

Totodată, întrucât acesta emana halenă alcoolică, lucrătorii de poliție i-au solicitat să efectueze o testare cu aparatul etilotest, lucru cu care nu a fost de acord sub nici o formă.

În urma interogării bazelor de date ale Poliție Române, s-a stabilit faptul că conducătorul autoturismului Audi A4 se numește Ilie C., de 37 de ani, din comuna Horodnic de Sus, fiind posesor de permis de conducere, având dreptul de a conduce valabil.

În continuare, întrucât Ilie C. a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest, polițiștii au procedat la conducerea acestuia la Spitalul Municipal Rădăuți, unde cu consimțământul său i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză urmează a se efectua cercetări față de Ilie C., sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Totodată, acesta a fost sancționat contravențional conform OUG 195/2002, pentru faptul că nu a respectat semnalul regulamentar de oprire, nu a prezentat lucrătorilor de poliție documentele personale și cele ale autoturismului, iar conform Legii nr. 61/1991, pentru refuzul de legitimare și provocarea de scandal.

De asemenea, numitul Gheorghe C., fratele conducătorului auto, a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 61/1991, pentru provocarea de scandal în locurile publice și pentru faptul că a încercat împiedicarea organelor de poliție să îndeplinească procedura de legitimare, imobilizare și încătușare a conducătorului auto.
Mai nouă Mai veche