Șofer electrocutat în timp ce descărcat un palet cu bolțari, la Ostra

Joi, 13 mai 2021, la ora 14.45, lucrătorii Postului de Poliție Ostra au fost sesizați prin 112 despre faptul că un șofer care descărca materiale de construcții s-a electrocutat.

Din cercetările efectuate s-a stabilit că Ștefan L., de 59 ani, din Gura Humorului, angajat al SC Albertemma SRL, s-a deplasat cu autoutilitara marca Iveco în comuna Ostra pentru a livra niște materiale de construcții.

Imobilul unde trebuia să livreze marfa se află amplasat pe drumul forestier Botușanu, în dreptul rețelei de distribuție a energiei electrice de înaltă tensiune. În momentul în care bărbatul se afla pe partea carosabilă, la panoul de comandă al autoutilitarei, poziționat pe partea dreaptă în spatele cabinei, și ridica cu macaraua un palet de bolțari s-a apropiat prea mult cu brațul de rețeaua electrică provocând un arc electric. Atunci acesta a fost electrocutat prin maneta de comandă a vehiculului și aruncat la pământ, unde a stat câteva momente inconștient.

La fața locului a fost solicitată o ambulanță, fiindu-i acordate primele îngrijiri medicale, iar bărbatul a fost diagnosticat cu arsură electrică la nivelul palmei drepte, dar a refuzat internarea.

Cu privire la producerea evenimentului a fost informat și ITM Suceava de către responsabilul cu protecția muncii din cadrul societății.

La Postul de Poliție Ostra a fost înregistrat un dosar penal și se efectuează cercetări cu privire la infracțiunile de vătămare corporală din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.
Mai nouă Mai veche