Un bărbat a murit în Vinerea Mare, la Fântânele, după ce a tăiat porcul și s-a înecat cu o bucată de șorici

Vineri, 30 aprilie, la ora 17.30, Secția de Poliție Rurală Ipotești au fost sesizată prin 112 de către personalul SMURD cu privire la faptul că Vasile C., de 79 de ani, a decedat la locuința sa din satul Fântânele.

În cursul zilei de vineri, bărbatul a tăiat un porc împreună cu membrii familiei sale. La un moment dat, după ce a terminat de tăiat porcul, Vasile C. a mers în casă, în timp ce mesteca o bucată de piele (șoric) de la porc. Imediat în urma sa în casă a intrat și fiul acestuia, observând că tatăl său s-a înecat și nu reușea să-și revină. Fiul a apelat 112 și a solicitat deplasarea la fața locului a unui echipaj SMURD. 

Echipajul sosit la fața locului i-a aplicat victimei manevre de resuscitare și a încercat extragerea cu pensă a bucății de șoric, ba chiar i-a fost administrată doză de adrenalină, însă în ciuda eforturilor bărbatul nu a răspuns manevrelor și a decedat.

Cu ocazia cercetării la fața locului, efectuată împreună cu specialiști criminaliști din cadrul Serviciului Criminalistic al IPJ Suceava, pe cadavru nu au fost identificate urme de violență, iar în locuință nu sunt urme de răvășire.

Cadavrul a fost ridicat de Efemer și depus la morga Spitalului Județean Suceava, urmând a fi efectuată autopsia medico-legală.

În cauză s-a înregistrat dosar penal privind comiterea infracţiunii de „ucidere din culpă”, ce va fi soluţionat procedural de către lucrătorii Postului de Poliţie Fântânele.
Mai nouă Mai veche