Un biciclist de 84 de ani a fost accidentat grav de un camion, la Frătăuții Vechi

Joi 27 mai 2021, la ora 09.07, Gheorghe G., de 45 de ani, din comuna Marginea, conducea autoutilitara Mercedes-Benz Actros, tractând o semiremorcă, pe DJ 178C, în interiorul localității Frătăuții Vechi, având direcția de deplasare dinspre Rădăuți către centrul comunei. În fața sa, în aceeași direcție de mers, se deplasa în calitate de biciclist Vasile V., de 84 de ani, din Volovăț.

La un moment dat, șoferul s-a angajat în depășirea biciclistului, iar la revenirea pe bandă a observat în oglinda retrovizoare dreaptă că biciclistul a virat stânga, condiții în care l-a acroșat cu prima punte a semiremorcii.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a biciclistului, care a fost transportat cu ambulanța la Spitalul Municipal Rădăuți.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la Spitalul Municipal Rădăuți, i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Biciclistul nu a fost testat cu aparatul etilotest din cauza stării de sănătate, fiindu-i recoltate probe biologice de sânge.

S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche