VIDEO Biciclist care a virat brusc stânga, lovit de o mașină la Vicovu de Jos

Joi, 20 mai 2021, la ora 17.05, Vasile U., de 55 de ani, din orașul Vicovu de Sus, conducea autoturismul Ford Focus pe DN 2H, în interiorul localității Vicovu de Jos, având direcția de deplasare dinspre Vicovu de Sus spre Gălănești. În apropierea intersecției cu strada Căminului, acesta a fost surprins de Gheorghe B., de 81 de ani, din comuna Vicovu de Jos, care se deplasa cu bicicleta pe direcția Gălănești - Vicovu de Sus și care a efectuat brusc virajul la stânga pentru a intra pe strada denumită popular „strada Căminului”, motiv pentru care a intrat în coliziune frontală - laterală cu bicicleta.

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a biciclistului care a fost transportat de un echipaj SMURD la Spitalul Municipal Rădăuți în vederea acordării de îngrijiri medicale, ocazie cu care i s-a stabilit diagnosticul: „traumatism prin accident rutier, TCC”.

Gheorghe B. a fost transferat la Spitalul Județean Suceava pentru îngrijiri de specialitate.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ după care, la Spitalul Municipiul Rădăuți i s-a recoltat o probă de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din primele cercetări vinovăția producerii evenimentului rutier îi aparține biciclistului, care nu a acordat prioritate autoturismului care circula pe direcția Vicovu de Jos - Gălănești.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămarea corporală din culpă”.

Mai nouă Mai veche