Buletin de presă, 23 mai 2021 - IPJ Suceava

Bărbat reținut de polițiști pentru infracțiuni la regimul rutier

La 22.05.2021, în jurul orei 20.10, echipajul de poliție din cadrul Secției 11 Pojorâta, în timp ce își desfășura atribuțiunile de serviciu pe raza de competență, a oprit pentru control un autoturism care se deplasa haotic și care a pătruns pe contrasens fiind aproape de o coliziune cu autospeciala de poliție, pe D.J. 175 din com. Fundu Moldovei, sat Botuș.
La volanul autoturismului se afla o persoană de sex masculin, care emana halenă alcoolică, acesta nu avea asupra sa niciun document cu care să i să poată stabilii identitatea, motiv pentru care a fost verificat în baza de date a Poliției Române, stabilind că este un bărbat în vârstă de 47 de ani, din comuna Fundu Moldovei. De asemenea, nu are drept de a conduce autovehicule pe drumurile publice, permisul de conducere fiind cu restricții, reținut.
S-a procedat și la verificarea autoturismului în baza de date a Poliției Române, stabilind că are ITP expirată și polița RCA expirată.
În continuarea i s-a solicitat conducătorului auto testarea cu aparatul alcooltest, acesta refuzând.
Șoferul a fost condus la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, unde a fost de acord cu testarea cu aparatul alcooltest, reieșind o concentrație de 1,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Conducătorul auto și-a dat consimțământul scris pentru recoltarea a 2 (două) probe biologice de sânge la interval de o oră una de cealaltă, prima fiind recoltată la ora 21.00, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Polițiștii au dispus prin ordonanță reținerea șoferului pe o perioadă de 24 de ore, începând cu 23.05.2021.
Suspectul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Suceava, urmând ca în cursul zilei de 23.05.2021 să fie prezentat procurorului de caz pentru a se analiza posibilitatea dispunerii unei alte măsuri preventive.


Ordin provizoriu de protecție emis de polițiști

La 22.05.2021, în jurul orei 19.58, Poliția Municipiului Rădăuți a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la faptul că o femeie de 59 ani, din mun. Rădăuți a fost lovită de către nora sa de 29 ani.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că victima a reclamat faptul că în cursul zilei de 22.05.2021, a avut o altercație cu nora sa, care a devenit agresivă fizic față de ea, încercând să o lovească, însă nu a reușit întrucât a intervenit fiul victimei. Totodată, persoana vătămată a reclamat faptul că a fost amenințată cu acte de violență de nora sa.
La fața locului a fost identificată și nora persoanei vătămate, care a declarat verbal faptul că a văzut-o pe soacra sa care ieșea din imobilul în care locuiește, aceasta din urmă având în mână mai multe documente care îi aparțin. Încercând să-i ia actele personale, între ea și soacra sa, a avut loc o îmbrânceală reciprocă.
Femeia de 59 de ani a depus plângere prealabilă împotriva nurorii sale, aceasta solicitând și eliberarea unui ordin de protecție provizoriu împotriva acesteia.
Astfel, în cauză, în urma completării formularului de evaluare a riscului, a rezultat că există un risc iminent asupra victimei, motiv pentru care polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică -Compartimentul Ordine și Siguranță Publică, au emis un ordin de protecție provizoriu față de femeia de 29 de ani, pe o perioadă de 5 zile, începând cu data de 22.05.2021.
În cauză s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,violență în familie” și ,,amenințarea”.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 22.05.2021, ora 10.35, un tânăr de 19 ani, din comuna Bilca, a condus autoutilitaraîn curtea imobilului de pe strada Calea Cernăuți, din orașul Vicovu de Sus, iar în momentul în care a părăsit curtea imobilului și a pătruns pe strada Calea Cernăuți, conducătorul auto a intrat în coliziune cu un autoturism condus de o femeie 33 ani, din com. Bilca.
În urma impactului, autoturismul condus de femeia de 33 de ani a fost proiectat în alt autoturism care circula din sens opus și era condus de un bărbat de 42 ani, din comuna Voitinel.
În urma evenimentului rutier au rezultat avarii la cele trei autoturisme implicate precum și vătămarea corporală a unei femei de 36 ani, din com. Voitinel, jud. Suceava, pasageră pe scaunul din dreapta față al autoturismului condus de bărbatul de 42 de ani.
Cei trei conducători auto implicați în evenimentul rutier au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat în toate cazurile, ulterior acestora fiindu-le recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de ,,vătămare corporală din culpă”.


La 22.05.2021, în jurul orei 20:10, un bărbat necunoscut în timp ce conducea autoturismul pe str. Cetății, din orașul Gura Humorului, având direcţia de deplasare str. Cetății către str. Bogdăneasca, a oprit autovehiculul și a efectuat manevra de mers cu spatele acroșând cu partea stânga spate pe un tânăr de 18 ani, din orașul Gura Humorului, care se deplasa în calitate de pieton pe partea stângă a părții carosabile având aceeași direcție de deplasare cu autoturismul.
După impact şi-a continuat deplasarea și a plecat de la fața locului.
Din accident a rezultat vătămarea corporală ușoară a pietonului, care a fost transportat la Spitalul orăşenesc Gura Humorului, fără a rămâne internat.
În urma investigaţiilor efectuate şi a informaţiilor operative obţinute de polițiștii Compartimentului Rutier, în cursul serii de 22.05.2021, în jurul orei 23.30, a fost identificat atât autorul accidentului rutier în persoana unui bărbat de 26 ani, din orașul Gura Humorului, cât şi autovehiculul implicat, șoferul recunoscând implicarea sa în accident.
Efectuându-se verificări s-a stabilit că bărbatul de 26 de ani, în perioada 12.05.2021-25.05.2021 se află în carantină. Față de acesta s-a luat măsura sancționării contravenționale conform legii 55/2020.
Cercetările vor fi continuate de lucrătorii Compartimentului Rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului, cauza urmând a fi soluţionată procedural.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de ,,vătămare corporală din culpă” şi ,,părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie”.
Mai nouă Mai veche