VIDEO Cum au soluționat polițiștii accidentul în care un cal a fost lovit mortal de un camion cu bușteni: căruțașul găsit vinovat pentru accident, șoferul a fost amendat pentru că avea atestatul expirat

Joi, 13 mai 2021, la ora 13.45, lucrătorii Secției de Poliție Rurală Vama au fost sesizați cu privire la faptul că pe raza comunei Moldovița a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

Polițiștii deplasați la fața locului au constatat faptul că Dumitru Aurel T., de 64 de ani, din comuna Moldovița, în timp ce circula cu atelajul hipo pe DJ 176, pe raza comunei Moldovița, din direcția Argel către Vatra Moldoviței, ajuns în dreptul Primăriei comunei Moldovița nu s-a asigurat la schimbarea direcției de mers, cabalina fiind acroșată de către remorca ansamblului care transporta material lemnos, format din autoutilitara marca Mercedes Benz și remorca, condus de către Liviu B., de 42 de ani, din comuna Sucevița, ansamblu care era angajat în depășirea atelajului hipo, 

Căruțașul a fost sancționat contravențional conform art. 165 alin 1 lit f din HG 1391/2006 cu Avertisment.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că Liviu B. avea certificatul de competențe profesionale (atestat transport rutier marfă) expirat, motiv pentru care a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 9000 lei conform art. 3 pct 22 din HG 69/2012.

Totodată, din verificările efectuate în aplicația SUMAL CONTROL s-a stabilit că există avize pentru materialul lemnos nefiind constatate nereguli.

Mai nouă Mai veche