VIDEO Incendiu violent într-o gospodărie din orașul Siret. Pagube mari provocate de flăcări

Pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Siret au intervenit luni, 24 mai 2021, cu două autoapeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie, în orașul Siret. Incendiul a fost anunțat la 112 la ora 16:00.

În timp ce se afla la domiciliu, pe strada Principatele Unite, în jurul orei 16.00, Sorin P. a auzit zgomote în anexa locuinței, iar când a ieșit afară să verifice ce se întâmplă, a observat faptul că anexa respectivă era cuprinsă în totalitate de flăcări, timp în care vecinul său Viorel H. a apelat 112, solicitând intervenția pompierilor.

La sosirea echipajelor, ardea o anexă gospodărească, construită din lemn, cu pericol de propagare la casa de locuit.

Incendiul a fost lichidat la ora 20:40.

Au ars acoperișul anexei, pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați, și pereții construcției, pe aceeași suprafață. Au mai ars bunuri casnice, aparatură electrocasnică, materiale textile, circa 10 metri cubi lemn de foc, 5 metri cubi de cherestea și altele. S-au degradat parțial pereții și acoperișul casei de locuit (pe câte 5 metri pătrați), precum și alte bunuri materiale.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de aparate electrice lăsate sub tensiune.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat casa de locuit, cu bunurile aferente.

Locuința nu era asigurată. În urma incendiului nu au rezultat victime omeneşti.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „distrugere din culpă”. 

Mai nouă Mai veche