VIDEO Locuință din Corpaci distrusă de un incendiu

Pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Siret, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Zamostea, au intervenit duminică, 23 mai 2021, cu trei autoapeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit, în satul Corpaci, comuna Zamostea. Incendiul a fost anunțat la 112 la ora 12:08. 

La sosirea echipajelor, ardea acoperișul locuinței, cu pericol de propagare la întreaga casă, la anexele gospodărești și la proprietatea învecinată.

Incendiul a fost lichidat la ora 13:48.

Au ars: acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați, o cameră (dormitorul) pe 20 de metri pătrați, bucătăria pe 15 metri pătrați, obiecte de mobilier, materiale textile, stolerie din lemn, aparate electrocasnice, documente și acte personale. S-au degradat o parte din pereți, tavanul sufrageriei și altele.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu (electric) defect.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat restul casei de locuit, anexele și gospodăria învecinată.

Mai nouă Mai veche