Buletin de presă, 11 mai 2021 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La 10.06.2021, ora 10.54, la o unitate spitalicească din municipiul Suceava s-a prezentat un localnic de 84 de ani, care a declarat faptul că, a fost acroşat de un autoturism pe strada Trandafirilor din localitate.
Din verificările efectuate, poliţiştii au identificat conducătoarea auto, o femeie de 36 de ani din municipiul Suceava, care s-a prezentat la sediul Poliției în urma solicitării organelor de poliție.
Pietonul și conducătoarea auto au fost testați de poliţişti cu aparatul etilotest rezultatele fiind negative, după care, la spital, conducătoarei auto i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă” și ,,părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”, ce va fi soluţionat procedural.


La 10.06.2021, ora 19:30, în timp ce conducea autoturismul pe strada 22 Decembrie din municipiul Câmpulung Moldovenesc, la efectuarea unei manevre la stânga, un bărbat de 27 de ani din comuna Moldoviţa, a surprins şi accidentat un localnic de 16 ani, care se deplasa în calitate de biciclist pe aceeaşi direcţie.
Din accident a rezultat rănirea biciclistului, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii participanţi la trafic au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, în cazul conducătorului auto şi de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul biciclistului, după care la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea determinării alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 10.06.2021, în jurul orelor 14.30, o patrulă din cadrul Secţiei 10 Poliţie Rurală Gura Humorului a oprit pentru control pe DJ 178A din comuna Cacica, autoturismul condus de un localnic de 42 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1.00 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, în prezenţa personalului medical, acesta a refuzat prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „refuzul de la prelevarea de probe biologice”, iar în urma probatoriului administrat, bărbatul de 42 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore şi încarcerat în C.R.A.P. din cadrul I.P.J. Suceava.
Mai nouă Mai veche