Buletin de presă, 14 iunie 2021 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La 13.06.2021, ora 14.09, în timp ce conducea autoutilitara pe bd. Bucovina, din orașul Gura Humorului, un bărbat de 63 de ani din municipiul Fălticeni a surprins și accidentat un localnic de 63 de ani, care se deplasa în calitate de biciclist în aceeași direcție de mers.
Din accident a rezultat rănirea biciclistului, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Din cauza stării de sănătate, biciclistul nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, dar la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La ora 16.55, în timp ce conducea autoturismul pe VO2P, dinspre DN17 către DN2 Pătrăuți, o femeie de 23 de ani din municipiul Rădăuți a efectuat o manevră de depășire neregulamentară peste marcajul longitudinal continuu, pătrunzând pe sensul opus de mers, unde a acroșat lateral autoturismul condus din sensul opus de o femeie de 31 de ani din comuna Șcheia, care a efectuat manevre de evitare, apoi a intrat în coliziune frontală cu autoturismul condus tot din sensul opus de un bărbat de 35 de ani din municipiul Suceava.
Din accident a rezultat rănirea conducătorului auto de 35 de ani și a doi pasageri din același autoturism, care au fost transportați cu ambulanțele la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testaţi de polițiști cu aparatul etilotest rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 13.06.2021, ora 00.25, o patrulă din cadrul Poliției municipiului Câmpulung Moldovenesc a oprit pentru control pe strada Calea Bucovinei din localitate, autoturismul condus de un localnic.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


La 13.06.2021, ora 19.25, o patrulă din cadrul Poliției orașului Liteni a oprit pentru control pe raza localității autoturismul condus de un tânăr de 19 ani din municipiul Suceava.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,82 mg/litru alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, tânărul de 19 ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche