Buletin de presă, 21 iunie 2021 - IPJ Suceava

Eveniment rutier cercetat de polițiști

La 19.06.2021, în jurul orei 16:15, un bărbat de 84 ani din mun. Suceava, în timp ce se deplasa cu bicicleta pe strada Amurgului din mun. Suceava a fost acroșat de oglinda autoturismului condus de către un bărbat de 39 ani din mun. Suceava.
În urma impactului biciclistul s-a dezechilibrat și a căzut de pe bicicletă. Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a biciclistului, care a refuzat să fie transportat cu ambulanţa la Spitalul Judeţean pentru acordarea îngrijirilor medicale.
La data de 20.06.2021 biciclistul s-a prezentat la Spitalul Județean Suceava acuzând dureri și solicitând îngrijiri medicale.
Cercetările sunt continuate de lucrători din cadrul Biroului Rutier al Poliţiei Municipiului Suceava sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.


Dosare penale la regimul rutier


La data de 20.06.2021, în jurul orelor 01.26, echipajul de poliție din cadrul Secției de poliție Burdujeni, în timp ce acționa pe raza cartierului Burdujeni a efectuat oprit pentru control autoturismului condus de un tânăr de 19 ani, din mun. Botoșani.
În urma interogării bazei de date, s-a stabilit că cel în cauză figurează cu dreptul de a conduce „cu restricții-suspendat”.
De asemenea, șoferul a fost sancționat contravențional întrucât autoturismul avea montate pe geamurile din față folii neomologate și pentru faptul că nu a folosit centura de siguranță în timpul mersului, cu amendă de 2900 lei.
S-a întocmit dosar penal privind comiterea infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.


La 20.06.2021, orele 15:20, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier al Poliției Municipiului Fălticeni, aflându-se de serviciu de patrulare pe raza comunei Bogdănești, satul Bogdănești, au oprit pentru control pe D.C. 13 autoturismul condus de un bărbat 29 ani, din com. Bogdănești, jud. Suceava. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Având în vedere rezultatul, șoferul a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni unde i s-au prelevat două probe biologice în vederea stabiliri alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.


La 20.06.2021, în jurul orelor 22:30, o patrulă din cadrul Poliției mun. Suceava – Biroul Ordine Publică a efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism care circula catre strada Mihai Eminescu din mun. Suceava.
Cu această ocazie, s-a constatat faptul că la volanul autoturismului se afla un tânăr de 20 ani, din com Hilișeu Horia, jud. Botoșani. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,65 mg alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost condus la Spitalul Județean Suceava, unde i-au fost recoltate două mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Ulterior, acesta a fost condus la sediul Poliției municipiului Suceava, unde a fost întocmit proces-verbal de constatare a infracțiunii flagrante, cercetările urmând a fi continuate de către lucrători din cadrul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Rutier.


Șofer reținut de polițiști pentru conducere fără permis


La data de 20.06.2021, ora 14:15, polițiștii din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta au efectuat semnal regulamentar de oprire, folosind semnalele acustice și luminoase ale autospecialei unui autoturism care rula pe sens opus pe D.J. 175 pe direcția com. Izvoarele Sucevei spre com. Breaza.
Conducătorul auto nu s-a conformat, rulând în continuare, motiv pentru care polițiștii au pornit în urmărirea autoturismului, care a fost oprit la intersecția DJ 175 cu DC Lucava. La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat din com. Fundu Moldovei, jud. Suceava care a declarat verbal că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În continuare, în urma verificărilor în bazele de date s-a constatat că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
La 20.06.2021 șoferul a fost audiat în calitate de suspect, iar în cauză s-a dispus, prin ordonanța, reținerea lui pe o perioadă de 24 de ore.
Soferul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Suceava, urmând ca în cursul zilei de 21.06.2021 să fie prezentat procurorului de caz pentru a se analiza posibilitatea dispunerii unei alte măsuri preventive.
Mai nouă Mai veche