Buletin de presă, 22 iunie 2021 - IPJ Suceava

Bunuri în valoare de 7.050 lei confiscate de poliţişti


În data de 21.06.2021, în intervalul 10.00 – 14.00, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au acţionat pe raza municipiului Rădăuţi şi a comunelor arondate, ocazie cu care au fost verificate 4 societăţi comerciale şi confiscate bunuri în valoare de 7.050 lei.

Exemple:

O localnică de 37 ani oferea spre comercializare obiecte din material textil ( îmbrăcăminte), inscripţionate cu mărci cunoscute, fără a deţine certificate de calitate şi conformitate, existând suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute. În cauză au fost ridicate mai multe produse, reprezentând obiecte vestimentare în valoare de 3400 lei.

O localnică de 63 ani oferea spre comercializare obiecte din material textil ( îmbrăcăminte) inscripţionate cu mărci cunoscute, fără a deţine certificate de calitate şi conformitate, existând suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute. În cauză au fost ridicate mai multe produse, reprezentând obiecte vestimentare în valoare de 3.650 lei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „punerea în circulaţie de produse purtând o marcă înregistrată sau identică”, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 21.06.2021, ora 15.45, o patrulă din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Ipoteşti a oprit pentru control, pe raza comunei Fîntînele, autoturismul condus de un localnic de 47 ani.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 21.06.2021, ora 17.35, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Suceava a oprit pentru control pe Strada Universităţii din localitate, autoturismul condus de un localnic de 42 de ani.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 1,32 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 42 de ani are permisul de conducere anulat pentru abateri la regimul rutier.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” şi „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche