Un bărbat care a plecat să joace șah cu un prieten și nu s-a mai întors, dat dispărut de soție. Polițiștii l-au găsit înecat în pârâul Soloneț, la Pârteștii de Jos

Duminică, 20 iunie 2021, la ora 23.48, lucrătorii Secției de Poliție Rurală Gura Humorului au fost sesizaţi prin 112 de către o femeie din comuna Pârteștii de Jos, județul Suceava, cu privire la faptul că soțul ei nu a venit încă acasă.

Femeia a declarat faptul că soțul ei, Constantin R., în vârstă de 69 de ani, s-a deplasat în după amiaza zilei de duminică la o persoană din localitate, pentru a juca șah. În jurul orei 22.30, văzând că soțul nu revine la domiciliu, l-a contactat telefonic pe acel bărbat, care i-a spus faptul că bărbatul a plecat spre domiciliul său în jurul orei 22.25.

În timp ce lucrătorii de poliție se deplasau spre locuința apelantei, în momentul în care se aflau pe podul din fier suspendat, construit peste albia pârâului Soloneț, au observat la lumina lanternei, în albia pârâului, un material textil de culoare galbenă. Trecând pe celălalt mal al pârâului, la o distanță de circa 50 de metri în aval de pod, s-a putut observa cadavrul unei persoane de sex masculin, care nu dădea semne vitale, acesta fiind ancorat în niște crengi. La fața locului a fost solicitat sprijinul angajaților ISU Suceava, care au procedat la scoaterea cadavrului din albia pârâului. Fiind adus la mal, s-a constatat că este Constantin R., aspect confirmat de paznic al Primărieo Pârteștii de Jos. La fața locului a fost solicitat și un echipaj de ambulanță, care nu a putut decât să constate decesul celui în cauză.

Fiind efectuată examinarea vizuală a cadavrului, nu au fost identificate urme de lovire sau zgâriere care ar fi putut produce decesul acestuia. Din verificările efectuate, s-a constatat faptul că bărbatul a fost văzut în jurul orei 23.00 la barul denumit „La Sam” din Pârteștii de Jos, de unde a cumpărat două sticle cu vin Cotnari și părea a fi sub influența băuturilor alcoolice.

Cadavrul a fost depus la morga Spitalului orășenesc Gura Humorului, urmând a fi efectuată necropsia acestuia. A fost sesizat Serviciul de Medicină Legală Suceava.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uciderea din culpă.
Mai nouă Mai veche