Buletin de presă, 4 iunie 2021 - IPJ Suceava

Sancţiuni contravenţionale în valoare de 14.500 lei aplicate de poliţişti

În data de 03.06.2021, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite din sfera traficului cu produse accizabile precum și a comerţului neautorizat, ocazie cu care au fost verificate 14 societăţi comerciale şi aplicate 4 sancţiuni contravenţionale în valoare de totală de 14.500 lei.
În cadrul acţiunii poliţiştii au confiscat bunuri în valoare totală de 2.705 lei .


Dosare penale la regimul rutier

La 03.06.2021, ora 17.25, o patrulă din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Adâncata a oprit pentru control pe raza comunei Zvoriştea autoturismul condus de un localnic.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.48 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 03.06.2021, ora 20.52, Secţia 9 Poliţie Rurală Șcheia a fost sesizată prin „SNUAU 112” despre faptul că, pe varianta ocolitoare a Sucevei-VOP2 a avut loc un eveniment rutier între un autoturism și un motoscuter.
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au stabilit faptul că, în timp ce conducea motoscuterul pe varianta ocolitoare a Sucevei-VOP2, dinspre localitatea Moara, într-un sens giratoriu un tânăr de 16 ani din comuna Moara a alunecat pe pietrișul aflat pe carosabil și a ajuns în fața autoturismului condus de o femeie, acroşându-l.
Din evenimentul rutier au rezultat doar pagube materiale.
Din verificările efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, tânărul de 16 ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar motoscuterul este înregistrat.
Ambii participanţi la trafic au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche