Buletin de presă, 8 iunie 2021 - IPJ Suceava

Sanctiuni contraventionale in valoare de 351.240 lei aplicate de poliţiştii rutieri

În perioada 04.06 – 06.06.2021, Serviciul Rutier Suceava împreună cu formațiunile de profil din județ, a organizat pe raza județului Suceava o acţiune preventiv-reactivă pe linia prevenirii şi combaterii nerespectării regimului legal de viteză de către conducătorii auto, ocazie cu care au fost aplicate 562 sancţiuni contravenţionale în valoare de 306.725 lei.
În cadrul acţiunii poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 93 permise de conducere, au retras 15 certificate de înmatriculare şi au constatat 1 infracţiune la regimul rutier.


În perioada 04.06 – 06.06.2021, Serviciul Rutier Suceava împreună cu formațiunile de profil din județ, a organizat pe raza județului Suceava o acţiune preventiv-reactivă pe linia depistării conducătorilor auto ce conduc autovehicule publice sub influența băuturilor alcoolice, ocazie cu care au fost efectuate 364 testări cu aparatul etilotest şi alicate 103 sancţiuni contravenţionale în valoare de 44.515 lei.
În cadrul acţiunii poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 10 permise de conducere, au retras 7 certificate de înmatriculare şi au constatat 5 infracţiuni la regimul rutier.


Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La 07.06.2021, în jurul orei 12:15, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 209B pe raza localității Văleni Stânișoara, un bărbat de 22 de ani din comuna Mălini a acroșat cu partea din față o localnică de 7 ani angajată în traversarea drumului din partea stângă spre dreapta, prin spatele unui alt autovehicul.
Din accident a rezultat rănirea minorei, care a fost transportată cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 07.06.2021, în jurul orelor 19.50, în timp ce se deplasa în calitate de biciclist pe DJ 178B, în comuna Satu Mare, un localnic s-a dezechilibrat și a căzut pe partea carosabilă.
Din evenimentul rutier a rezultat rănirea biciclistului, care a fost tansportat cu ambulanţa la spital pentru îngrijiri medicale.
Acesta a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 07.06.2021, în jurul orelor 00:21, o patrulă din cadrul Poliţiei municipiului Suceava a oprit pentru control pe raza localităţii autoturismul condus de un bărbat de 22 de ani din comuna Ipoteşti.
Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,76 mg alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-a recoltat o probă biologică în vederea stabilirii alcoolemiei.
Conducătorul auto a prezentat documentele autoturismului, ocazie cu care poliţiştii au constatat faptul că, ITP-ul figurează expirat din data de 07.02.2021 iar asigurarea RCA este expirată din data de 04.06.2021, motiv pentru care a cesta afost sancţionat contravenţional, fiind reținute certificatul de înmatriculare și plăcuțele de înmatriculare.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 22 de ani nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.


La 07.06.2021, orele 21.00, o patrulă din cadrul Poliției Orașului Solca a oprit pentru control, pe strada Gheorghe Doja, din localitate, mopedul condus de un localnic.
Din verificările efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, mopedul nu este inregistrat/înmatriculat, iar conducătorul acestuia nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat/neînregistrat”, ce va fi soluţionat procedural.


La 07.06.2021, orele 23.25, o patrulă din cadrul Poliției municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe raza localităţii autoturismul condus de un localnic de 50 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Din verificările efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 50 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, iar în urma probatoriului administrat, bărbatul de 50 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore şi încarcerat în C.R.A.P. din cadrul I.P.J. Suceava.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.