Bunică agresată de nepotul băut și pus pe harță, la Drăgoiești. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de violență în familie

Luni, 14 iunie 2021, la ora 18:44, lucrătorii Secţiei de Poliţie Rurală Gura Humorului au fost sesizaţi prin 112 de către o femeie din Drăgoiești despre faptul că o bătrână a fost agresată.

Apelanta a fost găsită la domiciliul său, împreună cu victima agresiunii, Magdalena S., în vârstă de 85 de ani, cu care se învecinează.

Bătrâna a relatat faptul că locuiește împreună cu fiul său Aurel S. și cu nepotul Constantin S., de 37 de ani. În cursul zilei de luni, nepotul bătrânei a consumat băuturi alcoolice, iar în jurul orei 18.00 când s-a întors la domiciliu, pe fondul unor neînțelegeri, a prins-o de piept și de mână, îmbrâncind-o, motiv pentru care femeia a plecat la vecina sa.

Victima nu a dorit intervenția unui echipaj de ambulanță, precizând că nu are nevoie de îngrjiri de specialitate.

A fost completat chestionarul de evaluare a riscului și s-a constatat că nu există risc iminent. De asemenea bărânei i-au fost aduse la cunoștință prevederile Legii 217/2003, ocazie cu care aceasta a menționat faptul că, dacă va fi necesar, se va adresa Judecătoriei Gura Humorului în vederea emiterii unui ordin de protecție, solicitând în acest sens sprijinul Compartimentului de Asistență Socială din cadrul Primăriei Drăgoiești.

În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de „violență în familie”, urmând a fi soluționat procedural de către lucrătorii Postului de poliție Drăgoiești.
Mai nouă Mai veche