Dosar penal după ce o tânără din Vatra Dornei a fost prinsă copiind la Bacalaureat cu un dispozitiv cu cască și cameră de filmat

Polițiștii Biroului de Siguranță Școlară au întocmit un dosar penal, marți, 29 iunie 2021, după ce un elev a fost prins copiind la proba a doua a examenului de Bacalaureat. 

Marți a fost susținută proba obligatorie a profilului din cadrul examenului național de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2021. La această probă au fost prezenți 4.775 de candidați, dintre care 3.113 la matematică și 1.662 la istorie.

Pentru tentativă de fraudă a fost eliminat un candidat, care avea asupra sa un dispozitiv audio-video (cască și cameră de filmat). 

Este vorba despre o tânără de 26 de ani, din Vatra Dornei, care nu s-ar afla la prima abatere.

Tânără nu va mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat. 

De asemenea, în acest caz a fost sesizat Biroul de Siguranță Școlară din cadrul IPJ Suceava, care a întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii prevăzute de art. 304 din Codul Penal, respectiv „divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice”.

Subiectele și baremul de corectare vor fi publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Miercuri, 30 iunie, va avea loc proba la alegere a profilului și a specializării, iar joi, 1 iulie, va fi susținută proba la Limba și literatura maternă.
Mai nouă Mai veche