Elevii de 10 ai județului Suceava: Mihnea Rădășanu, Sabin Vasile Vașcovici și Alexandru Constantin Vartolomei

Trei elevi din județul Suceava au obținut media 10 la Evaluarea Națională. Cei trei elevi care au obținut nota maximă sunt Mihnea Rădășanu de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, Sabin Vasile Vașcovici de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava și Alexandru Constantin Vartolomei de la Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni.

Inspectoratul Școlar Județean Suceava a centralizat rezultatele înregistrate la Evaluarea Națională ale absolvenților clasei a VIII-a, sesiunea 2021, înainte de contestații. 

Situația statistică generală arată că dintre cei 4.730 candidați prezenți la ambele probe, 3.786 candidați au obținut medii mai mari sau egale cu 5, adică 80,04%. Dintre aceștia, trei candidați au încheiat examenul cu media generală 10 (zece). Este vorba despre Mihnea Rădășanu de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, Sabin Vasile Vașcovici de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava și Alexandru Constantin Vartolomei de la Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni.

Rata de participare a fost de 94,8%.

La proba de Limba și literatura română au obținut note peste sau egale cu 5 (cinci) 4.196 de candidați (88.43%), din 4.745 prezenți, iar 12 candidați au fost notați cu 10 (zece).

La proba de Matematică, 3.287 candidați (69,49%) au note peste sau egale cu 5 (cinci), din 4.730 prezenți, iar 36 de candidați au obținut nota 10 (zece).

În 22 unități de învățământ procentul de promovare este de 100%. În 167 unități de învățământ procentul de promovare este între 50% - 99%.

În 26 unități de învățământ procentul de promovare este mai mic de 50%, dintre care în 3 unități de învățământ cu 22 de elevi înscriși la examen, niciun candidat nu a obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci).

Contestațiile pot fi depuse în zilele de 29 iunie (în intervalul orar 16:00 - 19:00) și 30 iunie (în intervalul orar 8:00 - 12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice. Candidații care depun/transmit contestațiile prin mijloace electronice completează, semnează și depun/transmit tot prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.