FOTO Focuri de armă la Straja unde mai mulți contrabandiști de țigări au fost surprinși în flagrant

Poliţiştii de frontieră au descoperit și confiscat, la Straja, cantitatea de 15.970 pachete cu țigări, în valoare de aproximativ 187.000 lei.

Polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava au declanșat joi, 3 iunie 2021, o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de competență.

Astfel, în jurul orei 02.40, polițiștii de frontieră au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Straja, județul Suceava, mai multe persoane, care se deplasau dinspre frontiera de stat către interiorul țării, transportând în spate colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru interceptarea acestora, efectuând somaţiile legale prin voce, însă acestea nu s-au supus, au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul statului vecin.

Pentru reținerea persoanelor respective, lucrătorii noștri au tras mai multe focuri de avertisment în plan vertival, cu respectarea prevederilor legale, însă aceastea tot nu s-au oprit, trecând pe teritoriul statului vecin.

În cel mai scurt timp, au fost anunțate şi autoritățile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și cercetare a zonei.

La fața locului au fost descoperite douăzeci și două de colete cu țigări de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 15.970 pachete cu țigări, în valoare de aproximativ 187.000 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.
Mai nouă Mai veche