Individul care aproape a omorât un om în bătaie într-o sală de păcănele din Vatra Dornei a fost extrădat din Anglia și va merge la închisoare

Vineri, 4 iunie 2021, la ora 21:00, o escortă din cadrul Serviciului Investigații Criminale l-a preluat de pe aeroportul internațional „Henri Coandă” București pe Tiberiu Sîrbu, din municipiul Vatra Dornei, față de care Tribunalul Suceava a emis un mandat de arestare preventivă la 12 octombrie 2018 prin care a fost dispusă arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 zile pentru săvârșirea de „tentativă la infracțiunea de omor”. 

Bărbatul a fost preluat și introdus în arestul IPJ Suceava.

Tiberiu Sîrbu a fost extrădat din Marea Britanie vineri, 4 iunie 2021, acesta figurând urmărit la nivel național și internațional.

Totodată, față de Tiberiu Sîrbu, Judecătoria Vatra Dornei a emis și mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea din data de 16 noiembrie 2020, prin care a fost condamnat la o pedeapsă de 12 luni închisoare ca urmare a revocării suspendării executării sub supraveghere a pedepsei rezultante aplicată printr-o sentință penală din data de 27 septembrie 2018 pronunțată de către Judecătoria Vatra Dornei.

Sîrbu Tiberiu a fost condamnat atunci pentru „distrugere”, „tulburarea liniștii și ordinii publice” și „portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase” după un scandal care a avut loc într-o sală de păcănele a firmei SC Royal ClubInvest SRL. 

Tiberiu Sîrbu este acum judecat pentru tentativă de omor pentru o faptă din 15 septembrie 2018, cu câteva zile înainte de prima condamanre. Bărbatul este acuzat că în timp ce se afla într-o casă de pariuri din centrul municipiului Vatra Dornei, pe fondul unei stări conflictuale mai vechi, împreună cu inculpații Vasile Andrei Iosup și Mihai Lucan, l-au bătut cu pumnii și picioarele pe Marius Simion, zis „Simi”. Victima a fost lovită violent chiar și după ce a căzut la pământ, mai toate loviturile fiind în zona capului. Tiberiu Sîrbu a fugit apoi din țară, iar ceilalți doi agesori au fost deja condamnațo definitiv la câtecinci ai de închisoare fiecare.
Mai nouă Mai veche