Șofer din Pârteștii de Jos reținut în arestul IPJ Suceava după ce a fost prins băut la volan

Joi, 10 iunie 2021, în jurul orelor 14.30, lucrătorii Postului de Poliție Pârteștii de Jos au oprit pentru control pe DJ 178A, pe raza satului Pârteștii de Sus, comuna Cacica, un autoturism VW Golf. În timpul legitimării conducătorului autoturismului Niculai B., de 42 de ani, din Pârteștii de Jos, s-a constatat că acesta emana halenă alcoolică.

S-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 1.00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, conducătorul auto a fost condus la Spitalul Orășenesc Gura Humorului în vederea recoltării de probe biologice, ocazie cu care acesta a refuzat prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma probatoriului administrat s-a dispus reținerea suspectului pentru o perioadă de 24 de ore, acesta fiind introdus în arestul IPJ Suceava.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „refuzul de la prelevarea de probe biologice”, cauza urmând a fi soluționată procedural de către lucrătorii Postului de Poliție Pârteștii de Jos.
Mai nouă Mai veche