Țigări de contrabandă trecute peste graniță cu drona, la Vicovu de Sus

Poliţiştii de frontieră suceveni au confiscat 9.450 de pachete cu ţigări, în valoare de peste 110.000 lei, în urma unor acţiuni derulate în zona de responsabilitate. Cercetările continuă pentru depistarea persoanelor implicate în activităţile de contrabandă.

Marți, 8 iunie 2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus au desfăşurat o activitate pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile. În jurul orei 01.00, aflaţi în misiune de supraveghere a frontierei de stat, polițiștii de frontieră au auzit, pe direcţia localităţii Vicovu de Sus, un zgomot specific unui aparat de zbor de mici dimensiuni, de tip dronă.

În urma cercetării zonei, poliţiştii de frontieră au descoperit, pe malul râului Suceava, un colet care conţinea 500 pachete țigări, de proveniență Duty-Free, în valoare de peste 5.850 lei.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activități infracționale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Tot marți, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina au desfășurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de competenţă a sectorului.

În jurul orei 20.30, un echipaj al poliției de frontieră a observat, la aproximativ 1,7 km de linia de frontieră, spre interiorul ţării, pe direcţia localităţii Falcău, mai multe persoane care transportau colete voluminoase.

Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru oprirea grupului, au somat persoanele, însă acestea nu s-au oprit, au abandonat coletele şi au fugit spre interiorul localităţii.

Ulterior, poliţiştii de frontieră au descoperit la faţa locului cinci colete. Acestea au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 8.950 pachete cu țigări provenite din magazine de tip duty free, a căror valoare se ridică la suma de 104.715 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea depistării persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.