Urmărire după un transport de bușteni fără acte, la Marginea. Șoferul a abandonat mașina și a încercat să fugă de polițiști

Marți, 22 iunie 2021, la ora 23:30, patrula de siguranță publică din cadrul Secției de Poliție Rurală Marginea, în timp ce desfășura activități pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori, a faptelor ilicite asociate din circulaţia, depozitarea, prelucrarea primară şi comercializarea materialului lemons, a efectuat semnal de oprire autoutilitarei marca Mercedes-Benz Sprinter, care se deplasa pe DN17A din comuna Marginea spre comuna Horodnic de Sus.

Conducătorul auto a mărit viteza de deplasare, a oprit autoutilitara în stația peco IOSIMAR, a coborât de la volanul mașinii și s-a deplasat în fugă în spatele stației peco. S-a procedat la căutarea șoferului, iar după trei minute de căutări, acesta a fost identificat în spatele unor arbori ornamentali.

Conducătorul auto Emanuel H., din Horodnic de Sus, a declarat că a încercat să se sustragă de la control întrucât în mijlocul de transport deține o cantitate de material lemnos și că nu deține aviz de însoțire.

S-a constatat faptul că bărbatul lemn rotund pentru gater, esență rășinoase, fără a deține aviz de însoțire.

Având în vedere aspectele constatate, autoutilitara în cauză a fost condusă la punctul de descărcare „Atelier Împletituri” din comuna Marginea, unde personalul silvic din cadrul Ocolului Silvic Marginea a procedat la inventarierea încărcăturii de material lemnos.

S-a constatat că în autovehicul se afla cantitatea totală de 4,12 metri cubi de lemn rotund pentru gater, esență rășinoase în valoare de 1.194,8 lei.

Bărbatul a fost sancționat contravențional, iar lemnul a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.
Mai nouă Mai veche