VIDEO Porsche Cayenne oprit în trafic cu dispozitivul anti-pneu, la Vicovu de Sus. Avea numere false și era ticsit cu țigări de contrabandă

Poliţiştii de frontieră au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni desfăşurate în zona de competenţă, cantitatea de 24.430 pachete cu țigări, în valoare de 286.100 lei. În unul dintre cazuri, polițiștii de frontieră au fost nevoiţi să folosească dispozitivul anti-pneu pentru a opri un autoturism marca Porsche Cayenne, care era plin cu ţigări de contrabanda.

Polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava împreună cu cei de la Sectorul PF Brodina au declanșat joi, 10 iunie 2021, o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de competență.

Astfel, în jurul orei 05.10, polițiști de frontieră au identificat în trafic, pe raza localității Laura, județul Suceava, un autoturism marca Porsche Cayenne, despre care se dețineau date că transportă țigări din contrabandă.

Polițiștii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control a mijlocului de transport, însă șoferul nu a oprit, continuându-și deplasarea în mare viteză, fapt pentru care s-a pornit în urmărirea acestuia. Totodată, un alt echipaj, aflat pe traseul de deplasare al autoturismului urmărit, a folosit dispozitivul anti-pneu pentru oprirea maşinii. Deşi a intrat în plin în dispozitivul aplicat de poliţiştii de frontieră, şoferul a reuşit să vireze în curtea unui imobil, a abandonat mașina și a fugit printre locuinţele din apropiere.

S-au luat măsuri specifice de monitorizare a zonei, iar în interiorul autovehiculului au fost observate mai multe colete cu țigări.

Mașina împreună cu coletele cu țigări au fost transportate la sediul instituției, unde în urma inventarierii baxurilor a rezultat cantitatea de 15.440 pachete țigări, în valoare de aproximativ 181.000 lei.

De asemenea, pe timpul cercetărilor s-a constatat ca numărul de înmatriculare al autoturismului este fals.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, autoturismul marca Porsche Cayenne, în valoare de 62.500 lei, a fost indisponibilizat la sediul instituţiei, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă și punerea în circulație sau conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, precum și în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.



Acţiuni similare s-au derulat şi în data de 9.06.2021, când polițiștii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliției de Frontieră Valea Vișeului și Izvoarele Sucevei au descoperit, în apropierea frontierei cu Ucraina, mai multe colete cu țigări. Acestea au fost duse la sediile sectoarelor, iar în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 8.990 de pachete cu țigări (5.990 pachete țigări la Valea Vișeului și 3.000 pachete țigări la Izvoarele Sucevei) în valoare totală de 105.100 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, efectuându-se totodată verificări în vederea identificării persoanelor implicate.
Mai nouă Mai veche