Angajată de la Fisc, dată pe mâna procurorilor pentru că a făcut inspecții la clienții firmei care i-a închiriat o mașină soțului ei

O angajată a Administrației Județene a Finanțelor Publice Suceava a fost depistată în conflict de interese penal, iar inspectorii Agenției Naționale de Integritate i-au făcut plângere penală.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către angajata ANAF Suceava a infracţiunii de conflict de interese prevăzută de art. 301 din Codul penal (text în vigoare până la data de 28.07.2017) și respectiv, a infracţiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane prevăzută de art. 301 din Codul penal (text în vigoare începând cu data de 28.07.2017).

Astfel, în perioada 2014 - 2019, în exercitarea funcției publice a efectuat sau a participat la acțiuni de inspecție fiscală la opt operatori economici, aflați în portofoliul de clienți ai unei societăți comerciale care deține în proprietate un autoturism dat spre închiriere soțului persoanei evaluate.

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistată sau reprezentată de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.
Mai nouă Mai veche