Angajatul unui gater din Baia a murit la serviciu, în timpul programului de lucru

Marți, 13 iulie 2021, la ora 18:01, lucrătorii de poliție din cadrul Secției de Poliție Rurală Mălini au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că o persoană a leșinat în timpul programului de muncă.

Petru N. era angajat de două luni la societatea SC Radu & Marius SRL, care are ca obiect de activitate prelucrarea lemnului, situată pe raza comunei Baia. Acesta era cunoscut cu probleme de sănătate și obișnuia să consume băuturi alcoolice în mod excesiv.

Marți, în jurul orelor 18:00, administratorul s-a deplasat într-o încăpere din clădirea birourilor, ocazie cu care a constatat faptul că Petru N. se afla căzut pe pardoseală, administratorul crezând că acesta este leșinat.

Administratorul a apelat 112, solicitând sprijinul ambulanței. La sosirea echipajului medical, angajatul se afla în stop cardio-respirator, efectuându-i-se manevrele de resuscitare, însă fără succes, declarându-se decesul.

Persoana decedată se afla în timpul programului de muncă.

Cadavrul a fost transportat și depus la morga Spitalului mun. Fălticeni în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cu exactitate a cauzelor decesului, de către specialiștii din cadrul Serviciului Medicină Legală Suceava.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,ucidere din culpă” și ,,nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.
Mai nouă Mai veche