Hoți de fier vechi depistați în flagrant, cu trei căruțe, la Diasil. Caii au fost confiscați de Biroul pentru Protecția Animalelor

Marți, 13 iulie 2021, la ora 06:07, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată prin 112 de către un angajat al SC Diasil SRL Suceava despre faptul că a surprins mai mulți bărbați care încărcau în trei căruțe fier vechi din incinta societății. Totodată apelantul a precizat că făptuitorii au abandonat atelajele și au dispărut din zona respectivă.

Societatea are obiect de activitate salubrizare, având un depozit care se învecinează cu strada Plaiului din municipiul Suceava. În zona respectivă, la o distanță de 150 metri de strada Plaiului, au fost identificate trei atelaje hipo, fiecare cu câte un cal. În căruțe au fost identificați mai mulți saci încărcați cu fier vechi.

Au fost solicitați lucrători din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor care s-au prezentat la fața locului, fiind emise ordine de plasare a animalelor aflate în stare de pericol, conform Legii 205/2004, acestea fiind preluate la un adăpost de specialitate..

Prejudiciul a fost estimat la aproximativ 900 lei.

În cauză cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „furt calificat”.
Mai nouă Mai veche