Buletin de presă, 27 iulie 2021 - IPJ Suceava

Sancţiuni contravenţionale în valoare de 224.323 lei aplicate de poliţiştii rutieri

În perioada 23.07-25.07.2021, cadrele Serviciului Rutier, împreună cu cele de la formaţiunile de profil din teritoriu, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii excesului de viteză, cât şi constatarea şi sancţionarea altor genuri de abateri generatoare de evenimente rutiere grave, ocazie cu care au fost aplicate 349 sancţiuni contravenţionale în valoare de 161.558 lei.
În cadrul acţiunii poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 51 permise de conducere, au retras 14 certificate de înmatriculare şi au constatat 2 infracţiuni la regimul rutier.


În perioada 23-25.07.2021, cadrele Serviciului Rutier şi cele ale formaţiunilor de profil din teritoriu, au organizat şi executat pe raza de competenţă acţiuni specifice pe linia depistării şi sancţionării conducătorilor auto care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice sau substanţe psihoactive, ocazie cu care au fost testaţi cu aparatul etilotest 697 conducători auto şi aplicate 129 sancţiuni contravenţionale în valoare de 62.765 lei.
În cadrul acţiunii poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 20 permise de conducere, au retras 10 certificate de înmatriculare şi au constatat 25 de infracţiuni la regimul rutier.


Eveniment rutier cercetat de poliţisti

La 26.07.2021, ora 21.00, în timp ce se deplasa cu bicicleta pe strada Pădurii din comuna Volovăț, un localnic a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar din sens opus de un bărbat de 29 de ani din municipiul Rădăuţi.
Din accident a rezultat rănirea biciclistului, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 26.07.2021, în jurul orei 21.05, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Câmpulung Moldovenesc a oprit pentru control pe strada Bradului din localitate, autoturismul condus de un localnic de 29 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 26.07.2021, ora 20.28, Poliția orașului Salcea a fost sesizată prin S.N.U.A.U. 112 despre faptul că pe DJ 208B din localitatea Siminicea a avut loc un eveniment rutier, iar conducătorul auto pare a fi sub influenţa băuturilor alcoolice.
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au stabilit faptul că, în timp ce conducea ansamblul format din motocultor și remorcă pe raza localităţii Siminicea, un localnic de 40 de ani a avariat autoturismul aparţinănd unei femei din comuna Dumbrăveni, care era parcat pe marginea drumului.
Din verificările efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 40 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar ansamblul format din motocultor cu o axă și remorcă nu sunt înregistrate/înmatriculate.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,80 mg/l alcool pur în aer expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat ori neînregistrat și tractarea unei remorci neînmatriculate ori neînregistrate”, „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche