Buletin de presă, 28 iulie 2021 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de poliţisti

La 27.07.2021,orele 08.10, în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Obcinilor din municipiul Suceava, la intersecția cu bd. 1 Mai, un bărbat de 26 de ani din comuna Udeşti a pătruns pe sensul opus de mers intrând în coliziune cu autoturismul condus regulamentar de o localnică de 29 de ani.
Din accident a rezultat rănirea femeii de 29 de ani, care a fost transportată cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, fără să necesite internarea,
Conducătorii auto au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,18 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 26 de ani şi negativ în cazul femeii de 29 de ani.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


În ziua de 27.07.2021, în jurul orelor 19.30, în timp ce conducea autoturismul pe bd. Bucovina din oraşul Gura Humorului, un localnic de 53 de ani a surprins şi accidentat un localnic de 15 ani, angajat în traversarea străzii regulamentar pe trecerea de pietoni, marcată şi semnalizată corespunzător.
Din impact a rezultat rănirea pietonului, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 27.07.2021, o patrulă din cadrul Secţiei 12 Poliţie Rurală Preutești a oprit pentru control pe raza localităţii, autoturismul condus de un localnic de 26 de ani.
Din verificările efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 26 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.


La 27.07.2021, ora 23:40, o patrulă din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Șcheia a oprit pentru control pe un drum comunal de pe raza localităţii mopedul condus de un localnic.
Din verificările efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că conducătorul mopedului nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie auto.
Conducătorul mopedului a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche