Cod Roșu de inundații, joi, în bazinele râurilor Moldova și Bistrița

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o avertizare COD ROȘU de inundații pentru bazinele râurilor Moldova și Bistrița, valabilă de la ora 02:50 până la ora 12.00. 

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice: Moldova – afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Râșca, județele: Suceava și Neamț, Bistrița – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Broșteni – amonte S.H. Frunzeni, județele: Suceava, Harghita și Neamț.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Cracău (afluent al râului Bistrița), Topolița (afluent al râului Moldova).

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu "Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundaţii, secetă hidrologică precum şi incidente/accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă şi poluări marine în zona costieră."
Mai nouă Mai veche