FOTO Urmărit de polițiștii de frontieră, un contrabandist a intrat cu mașina într-un gard, la Vicovu de Sus

Vineri, 2 iulie 2021, în jurul orei 14.30, în localitatea Vicovu de Sus, polițiștii de frontieră de la SPF Vicovu de Sus, în cooperare cu cei de la SPF Brodina, au acționat pentru oprirea în trafic a unui autoturism, înmatriculat în România, despre care existau suspiciuni că ar transporta țigări de contrabandă.

Deoarece şoferul vehiculului nu a oprit la semnalele regulamentare ale polițiștilor de frontieră, aceştia au trecut la urmărirea în trafic a autoturismului. 

Pe timpul urmăririi, șoferul în cauză a pierdut controlul volanului și a acroșat gardul unei locuințe. Ulterior a abandonat mașina și a reușit să fugă printre locuințele din zonă.

Polițiștii de frontieră au observat în autoturismul abandonat mai multe colete și cartușe cu țigări, așa încât au luat măsura transportării mașinii la sediul SPF Vicovu de Sus. În urma inventarierii bunurilor aflate în mașină a rezultat cantitatea de 7.500 pachete cu țigări, cu timbru specific magazinelor duty free. Valoarea țigărilor se ridică la 87.750 de lei. Autoturismul, în valoare de aproximativ 20.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul sectorului pentru continuarea cercetărilor.

Polițiștii de frontieră fac în continuare cercetări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate și tragerea la răspundere a acestora, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun. Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.
Mai nouă Mai veche